تونس, راهنمای سفر

تونس کجاست | آشنایی با کشور تونس + عکس و اطلاعات جامع

تونس کجاست

تونس کجاست؟ کشوری کوچک اما پر از جذابیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی در شمال آفریقا. این کشور با تاریخ غنی، مناظر طبیعی بکر و فرهنگ متنوع، به عنوان یکی از گنجینه‌های پنهان این منطقه شناخته می‌شود. کشور تونس با ساحل‌های طلایی در کنار دریای مدیترانه، شهرهای باستانی با خرابه‌های رومی و بازارهای پر جنب و جوش مقصدی بی‌نظیر برای سفر و گردشگری به شمار می‌رود؛ به ویژه این روزها که شرایط تور تونس برای ایرانی‌ها راحت‌تر شده است. در این مقاله از بامبو اکوتور قصد داریم ضمن آشنایی با کشور تونس به بررسی تاریخ، مذهب، زبان مردم و فرهنگ آن بپردازیم.

تونس کجاست؟

کشور تونس در شمال آفریقا و بخش جنوب غربی دریای مدیترانه واقع شده است. مساحت تونس 163هزار و 610 کیلومتر مربع است و در حدود 12.3 میلیون نفر جمعیت دارد. جزیره‌های قِرقِنه (Kerkennah) مجمع‌الجزائری در تونس هستند که بخش مهمی از این کشور را تشکیل می‌دهند.

آب و هوای گرم و خشک کشور تونس موجب شده که بیشتر نقاط این کشور پوشیده از بیابان باشد. با این‌همه، کرانه‌های شمالی تونس دارای محیطی نسبتاً حاصل‌خیز و پوشیده از جنگل است. از سوی دیگر، کشور تونس دارای چندین دریاچه فصلی زمستانی است که در تابستان پوشیده از نمک می‌شوند. در فصل بهار، آب و هوای تونس زیاد سرد یا زیاد گرم نیست و معتدل محسوب می‌شود. از این رو، این فصل بهترین گزینه برای گذراندن اوقات فراغت در کنار سواحل زیبای تونس است.

از جمله مهم‌ترین محصولات کشاورزی کشور تونس می‌توان به زیتون و روغن زیتون اشاره کرد؛ البته غلات و گوجه فرنگی نیز در این کشور بسیار کشت می‌شود. به طور کلی، می‌توان تونس را از کشورهای زیبا در شمال آفریقا دانست که دارای خط ساحلی طولانی، تاریخ غنی و میراث فرهنگی باورنکردنی ا‌ست. تور تونس بامبو اکوتور ، گزینه‌‌ای مناسب برای کسانی است که دنبال یک مقصد خاص هستند و در تمام فصول شگفتی‌های زیادی برای ارائه دارد.

پایتخت تونس

پایتخت کشور تونس، شهر تونس است که در انتهای خلیج تونس قرار گرفته و جاهای دیدنی آن مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار می‌گیرد. شهر تونس، بزرگ‌ترین و مهم ترین شهر این کشور و مرکز سیاسی، اقتصادی و فرهنگی آن به شمار می‌رود. شهر تونس در شمال‌شرقی این کشور و در نزدیکی ساحل دریای مدیترانه واقع شده که با جمعیتی بیش از ۲ میلیون نفر بزرگ‌ترین شهر این کشور شناخته می‌شود.

شهر تونس به عنوان مرکز سیاسی و اداری کشور، محل استقرار دولت و بسیاری از سفارتخانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی است و نقش پررنگی در اقتصاد کشور توس دارد. همچنین، شرکت‌ها و صنایع بزرگ بسیاری در آن وجود دارند. شهر تونس به عنوان پایتخت این کشور، دارای محله‌های مدرن با امکانات و تجهیزات رفاهی بسیار است و چندین موزه‌، گالری‌ هنری و مراکز فرهنگی را خود جای داده که تاریخ و فرهنگ غنی این کشور را به نمایش می‌گذارند. به طور کلی، شهر تونس با ترکیب جذاب دنیای تاریخی و دنیای مدرن، یکی از مقاصد جذاب برای گردشگران و بازدیدکنندگان است.

جمعیت تونس

کشور تونس چیزی در حدود 12.3 میلیون نفر جمعیت دارد. ترکیب سنی جمعیت تونس را حدودا 29 درصد زیر 15 سال، 66 درصد در رده سنی 15 تا 64 سال و حدودا 4 درصد افراد 65 سال به بالا تشکیل می‌دهند. این آمار نشان می‌دهد که تونس کشوری تقریبا جوان است که نیروی کار خوبی دارد.

از نظر قومی و فرهنگی نیز اکثر مردم تونس از عرب‌ها هستند که طی قرن‌ها در این منطقه سکونت داشته‌اند. البته گروه‌های کوچکی از فرانسوی‌ها، ایتالیایی‌ها و ترک‌ها نیز در تونس زندگی می‌کنند.

تونس به عنوان یک کشور در حال توسعه با چالش‌های اقتصادی زیادی روبرو است و با وجود پیشرفت‌های فراوان در بخش‌های مختلف، چالش‌هایی مانند بیکاری جوانان و نابرابری‌های اقتصادی همچنان وجود دارد. از این رو، دولت تونس به منظور بهبود ساختار آموزشی جمعیت جوان تلاش می‌کند و در مسیر کاهش نابرابری‌های جنسیتی و افزایش حقوق زنان نیز فعالیت می‌کند.

زنان تونس

زنان تونس در طول تاریخ این کشور نقش مهمی ایفا کرده‌اند و به ویژه در دهه‌های اخیر، دستاوردهای چشمگیری در زمینه‌های مختلف داشته‌اند. از جمله زنان برجسته تونسی می‌توان به حبیبه شعبونی ژن‌شناس و استاد دانشگاه اشاره کرد که تخصص او در زمینه وراثت، بیماری‌های ژنتیکی و بیماری مادرزادی است. وی در سال 2007 میلادی برنده جایزه علمی قاره آفریقا یونسکو برای زنان شده است.

همچنین یکی از زنان تاثیرگذار تونس که برخی معتقدند از زیباترین زنان تونس است، لینا بن مهنی وبلاگ‌نویس و استاد دانشگاه اهل کشور تونس است. او در زمان انقلاب تونس به شهرت رسید و موفق به دریافت جایزه وبلاگ‌نویسی دویچه وله و جایزه بین‌المللی خبرنگاری الموندو شد. همچنین، وی نامزد دریافت جایزه صلح نوبل در سال 2011 میلادی شد.

اما نام زنان تونس در چه زمینه‌هایی بیشتر به گوش خورده است؟

  • احقاق حقوق قانونی زنان تونس: پس از استقلال تونس، رئیس‌جمهور وقت حبیب بورقیبه، تلاش‌های زیادی برای بهبود وضعیت زنان تونس انجام داد. او در سال 1956 میلادی، «قانون حقوق فردی» را تصویب کرد که زنان را از بسیاری از محدودیت‌های قانونی آزاد می‌کرد. این مصوبه شامل قوانینی از جمله ممنوعیت چند همسری، حق طلاق برای زنان و حقوق برابر در حضانت فرزندان بود.

زنان تونسی از سال 1957 میلادی حق رای دارند و می‌توانند نامزد انتخابات شوند. همچنین، زنان در تونس به تحصیلات و فرصت‌های شغلی گسترده‌ای دسترسی دارند. درصد بالایی از دانشجویان و دانشگاهیان را زنان تشکیل می‌دهند و زنان در بخش‌های مختلف از جمله دولت، پزشکی، حقوق و تجارت فعالیت می‌کنند.

  • زنان تونس و بهار عربی:‌ در سال 2011 میلادی و در پی انقلاب یاسمن یا همان بهار عربی، زنان نقش مهمی در انقلاب یاسمن و تغییرات سیاسی پس از آن ایفا کردند. بسیاری از زنان در تظاهرات و اعتراضات شرکت کردند و خواستار حقوق و آزادی‌های بیشتر شدند.
  • قانون اساسی جدید و حقوق زنان تونس: قانون اساسی جدید تونس که در سال 2014 میلادی تصویب شد، حقوق زنان را به طور رسمی تضمین و لزوم تعهد به برابری جنسیتی را اعلام کرد. این قانون اساسی، برابری حقوق زنان و مردان را تضمین و تبعیض جنسیتی را ممنوع می‌کند.

مذهب مردم تونس

اغلب مردم کشور تونس مسلمان هستند؛ البته بسیاری از مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و سایر اقلیت‌های مذهبی در این کشور در کنار هم زندگی می‌کنند. از آنجایی که سیاست حاکمان تونس رواج مذهب «مالکی» بوده، از این رو مذهب بیشتر مردم تونس «مالکی» است. سنت‌های مذهبی نیز در این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است به طور مثال در ماه رمضان در ساعات روزه‌‌داری بسیاری از مغازه‌ها، کافه و رستوران‌ها بسته هستند.

جالب است این نکته را هم بدانید که تونس یکی از کشورهایی است که بیشترین جمعیت یهودی را در خود جای داده. 

زبان‌ کشور تونس

زبان رسمی مردم کشور تونس عربی است؛ البته در کنار آن، برخی از مردم به زبان‌های فرانسه، انگلیسی و ایتالیایی نیز صحبت می‌کنند. خوب است بدانید به دلیل اینکه کشور تونس در بخشی از تاریخ خود تحت استعمار فرانسوی‌ها بوده، زبان فرانسه یکی از زبان‌های رایج در این کشور محسوب می‌شود.

تاریخ کشور تونس

تاریخ تونس با فراز و نشیب بسیاری همراه بوده و به دوران مختلف و تمدن‌های متنوع تقسیم می‌شود. در ادامه مروری بر تاریخ کشور تونس خواهیم داشت:

  • دوره‌ پیش از تاریخ کشور تونس: نخستین شواهد سکونت انسان در تونس به دوران نوسنگی، چیزی در حدود ۲۰۰ هزار سال پیش بازمی‌گردد؛ زمانی که انسان‌های نخستین در این منطقه سکونت داشتند و شروع به کشاورزی و دامداری کردند.
  • دوره فینیقی و کارتاژ (حدود ۸۱۴ پیش از میلاد): فینیقی‌ها مردمانی دریانورد و بازرگان بودند که از سرزمین‌های لبنان امروزی به تونس آمدند و شهر کارتاژ را تأسیس کردند. کارتاژ به سرعت تبدیل به یک امپراتوری تجاری قدرتمند در مدیترانه شد.
  • جنگ‌های پونیک: کارتاژ در سه دوره با روم درگیر جنگ‌های پونیک شد؛ 149 تا 146، 218 تا 201، 264 تا 241 پیش از میلاد. در نهایت، کارتاژ در جنگ سوم پونیک توسط رومی‌ها تخریب شد و رومیان با بازسازی شمال آفریقا، قدرت سیاسی و اقتصادی خود را در این منطقه بنانهادند.
  • دوره رومی (146 پیش از میلاد تا 439 میلادی): پس از سقوط کارتاژ، تونس بخشی از امپراتوری روم و به یکی از استان‌های مهم روم تبدیل شد. شهرها و زیرساخت‌های زیادی توسط رومی‌ها در تونس ساخته شد.
  • دوره وندال و بیزانس: وندال‌ها، یک قبیله ژرمنی، در سال‌های 439 تا 534 میلادی به تونس حمله کردند و آن را تحت کنترل خود درآوردند.

اما بیزانس‌ها (رومیان شرقی) در سال‌های 534 تا 698 میلادی تونس را از وندال‌ها بازپس گرفتند و آن را تحت حاکمیت خود قرار دادند.

    • دوره اسلامی: در قرن 7 میلادی با فتح شمال آفریقا توسط مسلمانان، تونس به بخشی از خلافت اموی و سپس عباسی تبدیل شد. در ادامه و در قرن 9 و 10 میلادی، سلسله اغلبیان بر تونس حکمرانی کردند و تونس به مرکز مهمی برای تجارت و دانش اسلامی تبدیل شد. در نهایت در قرون 12تا 16 میلادی، سلسله‌های مختلفی مانند فاطمیان، مرابطون و حفصیان بر تونس حکومت کردند. در این دوره، تونس به یک مرکز فرهنگی و علمی مهم تبدیل شد.
    • دوره عثمانی: در سال‌های 1574تا 1881 میلادی تونس بخشی از امپراتوری عثمانی شد و توسط پاشاهای عثمانی اداره می‌شد.
    • دوره استعمار فرانسه: از سال‌های 1881تا 1956 میلادی فرانسه تونس را به عنوان مستعمره خود تصرف کرد و تحت حکمرانی استعماری فرانسه قرار گرفت.
    • استقلال و جمهوری: در سال 1957 میلادی کشور تونس به رهبری حبیب بورقیبه استقلال خود را از فرانسه به دست آورد. به این ترتیب، جمهوری تونس اعلام و حبیب بورقیبه به عنوان اولین رئیس‌جمهور تونس انتخاب شد.
  • دوران مدرن: در سال 1987 میلادی زین‌العابدین بن علی در جریان یک کودتا قدرت را به دست گرفت و تا سال 2011 میلادی بر تونس حکمرانی کرد. سپس، در سال 2011 میلادی در پی انقلاب یاسمن که بخشی از بهار عربی بود، بن علی سرنگون و دوران جدیدی از دموکراسی در تونس آغاز شد. امروزه این کشور به عنوان یک جمهوری دموکراتیک شناخته می‌شود و همچنان نقش مهمی در منطقه شمال آفریقا و مدیترانه دارد.

اقتصاد تونس

اقتصاد کشور تونس به میزان قابل توجهی بر پایه کشاورزی و گردشگری است و در سال‌های اخیر، معدن و صادرات نیز بخش بزرگی از اقتصاد این کشور را تشکیل می‌دهند. پس از صنعت نفت، سنگ آهن و منسوجات آن نیز از دیگر بخش‌های اقتصادی این کشور به شمار می‌روند. همچنین، تولید نوشیدنی‌های ارگانیک نیز موجب ورود تونس به بخش اقتصادی در دنیا شده است.

همانطور که اشاره شد عمده‌ترین محصولات کشاورزی تونس زیتون و روغن زیتون هستند و در کنار آن، غلات و گوجه فرنگی نیز کشت می‌شود. از طرفی، فرآورده‌های لبنی بخش مهم اقتصاد این کشور هستند. یکی دیگر از بخش‌های اقتصادی قدرتمند تونس نیز، بخش فرهنگ و آموزش است که به دلیل وجود دانشگاه‌های خصوصی در این کشور، گردش مالی قابل توجهی در زمینه آموزش و پرورش ایجاد کرده است.

سفر به تونس

سفر به تونس می‌تواند تجربه‌ای بی‌نظیر و به‌یادماندنی باشد. این کشور کوچک در شمال آفریقا، با تاریخ غنی، مناظر طبیعی خیره‌کننده و فرهنگ متنوع، هر ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. نکته قابل توجه اینکه از آنجایی که ویزای کشور تونس برای ایرانی‌ها لغو شده و مسافران ایرانی دارای گذرنامه عادی از دریافت ویزای ورود به تونس معاف شده‌اند؛ به این ترتیب، گردشگران ایرانی اجازه اقامت تا ۱۵ روز در یک دوره ۱۸۰ روزه را دارند.

با شرکت در تور تونس بامبو اکوتور شما می‌توانید در بهترین زمان سفر به تونس، از شهرهای باستانی رومی‌ها در دوگا و بولا رجیا، سواحل مدیترانه‌ای حمامات، بلوار شانزلیزه تونس (یا حبیب بورقیبه)، منطقه تاریخی کارتاژها، روستای تاریخی سیدی بوسعیدی، آمفی تاتر رومی کلسئوم تونس، شهر سوسه یادگار دوران رنسانس و بازار تونس و مدینه دیدن کنید.

سافاری در صحرای ساهارا، آب تنی، غواصی و آفتاب گرفتن و بازدید از پارک‌های ملی این کشور نیز تجارب ارزشمند دیگری هستند که با سفر به تونس به دست خواهید آورد.

دیدنی‌های کشور تونس

همانطور که اشاره شد کشور تونس کشوری ساحلی است؛ اما جاذبه‌های دیدنی آن محدود به سواحل نمی‌شود و می‌توان در این کشور از خانه‌های قدیمی، بازارهای زیبا، ویرانه‌های باستانی و زیرزمینی تا صحرای آفریقا بازدید کرد. فرهنگ و تاریخ غنی تونس همه ساله گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. از جمله مهم‌ترین جاهای دیدنی تونس عبارتند از:

  • آمفی‌تئاتر الجِم
  • صحرای بزرگ آفریقا
  • دریاچه نمک شط الجريد (Chott el Djerid)
  • شهر سوسه (Sousse)
  •  شهر المنستیر (Monastir)
  • جزیره جربه (Island of Djerba) 

تونس؛ گنجینه‌ای پنهان در قلب شمال آفریقا

کشور تونس، از جمله کشورهای باستانی در شمال آفریقا است که به دلیل تاریخ و فرهنگ متنوع و مناظر طبیعی، مقصدی شگفت‌انگیز و جذاب برای گردشگری به شمار می‌رود. تونس کشوری با شهرهای تاریخی، سواحل طلایی، صحرای آفریقا و غذاهای خوشمزه است که هر گوشه از آن، داستان‌های زیادی برای گفتن دارد. تور تونس بامبو اکوتور همراه با تجربه‌های فرهنگی و طبیعی بسیاری است و همسفران با کشف این جذابیت‌ها می‌توانند از زیبایی‌ها و مناظر بی‌نظیر آن لذت ببرند.

سوالات متداول درباره کشور تونس

1. تونس کجاست و در کدام قاره قرار دارد؟

جمهوری تونس (Republic of Tunisia) کشوری واقع در منطقه مغرب عربی در شمال آفریقا است که از غرب و جنوب غربی با الجزایر، از شرق و جنوب شرقی با لیبی و از شمال و شمال‌شرقی با دریای مدیترانه هم مرز است. 

2. پایتخت کشور تونس کجاست؟

شهر تونس پایتخت جمهوری تونس که در انتهای خلیج تونس واقع شده است.

3. زبان رسمی مردم تونس چیست؟

زبان رسمی مردم تونس عربی است؛ البته برخی از مردم به زبان‌های فرانسه، انگلیسی و ایتالیایی نیز صحبت می‌کنند.

4. بهترین زمان برای سفر به تونس چه زمانی است؟

بهترین زمان سفر به تونس اوایل پاییز و با معتدل شدن هوا است که برای بازدید و گردشگری مناسب است.

1 دیدگاه در “تونس کجاست | آشنایی با کشور تونس + عکس و اطلاعات جامع

دیدگاهتان را بنویسید