تورها, سفرنامه ها, مقالات, ویتنام

تونل های جنگ ویتنام + تاریخچه و عکس

جنگ ویتنام

کشور ویتنام در کنار همه جاذبه‌های دیدنی، خلیج‌های خیره‌کننده و دشت‌های سرسبزی که دارد، از میراثی گران‌بها و شگفت‌انگیز در دل خود محافظت می‌کند.

تونل های جنگی ویتنام که معروف‌ترین آن تونل های کوچی هستند، هزارتویی شگفت‌انگیز و تاریخی محسوب می‌شوند که برای سال‌ها به‌عنوان پناهگاه، محل زندگی و حتی درمانگاه سربازان و مردمان ویتنامی در دوران جنگ استفاده می‌شد. اگر عاشق ماجراجویی در دل تاریخ و داستان‌های عجیب و باورنکردنی آن هستید، بازدید از تونل های کوچی ویتنام، شما را به دنیای سرد، تاریک و البته حیرت‌انگیز جنگ ویتنام در دهه‌های ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۰ میلادی می‌برد.

تونل های کوچی ویتنام و تاریخچه آن

اگر فیلم‌های جنگ میان کشورهای ویتنام و آمریکا را دیده باشید، با سکانس فرار سربازان در جنگل‌های انبوه ویتنام و پناه‌ گرفتن آنان در دریچه‌هایی سنگی در دل زمین آشنایی دارید؛ دریچه‌هایی که ما را به یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های تونل زیرزمینی، یعنی همان تونل های جنگ ویتنام می‌رساند.

تونل های کوچی (Cu Chi Tunnel) که بخش مهمی از تونل های جنگ ویتنام به شمار می‌آید، یک سیستم ۲۰۰ کیلومتری زیر زمینی در شهر توریستی هوشی مین است که قدمت آن به اواخر سال ۱۹۴۰ میلادی، زمان جنگ ویتنام و فرانسه، بر‌می‌گردد.

این تونل‌ها در ابتدا برای ارتباط میان روستاهای ویتنام و پنهان ماندن از چشمان سربازان فرانسوی استفاده می‌شد، اما بعدها با شروع جنگ میان ویتنام و آمریکا در سال ۱۹۶۰، گسترش یافت و به پناهگاهی برای سربازان (ویت کنگ های ویتنام) و مردمان ویتنامی تبدیل شد. تونل های کوچی در ۴ طبقه و عمق ۱۰ متر ساخته شده‌اند و از هوشی مین تا مرز کامبوج کشیده شده است. جالب است بدانید با اینکه برخی از قسمت های تونل های جنگی ویتنام از زیر پایگاه‌های نظامی آمریکا می‌گذشت، اما هیچ‌وقت به‌طور کامل کشف نشد و برای مدت‌ها مثل یک راز باقی ماند.

ویت کنگ های ویتنام چه گروهی بودند؟

ویت‌ کنگ های ویتنام که با نام «جبهه رهایی‌بخش ملی» هم شناخته می‌شوند، سازمان سیاسی و چریکی کمونیست در ویتنام بود که سربازان آن در برابر ارتش آمریکا جنگیدند و تونل های کوچی، جایی بود که این سربازان برای پناه‌گرفتن، زندگی، درمان در زمان جراحت و حتی انبار مهمات، استفاده می‌کردند.

تونل های جنگ ویتنام طوری طراحی شده بودند که سربازان ریز جثه ویت کنگی به‌راحتی از آن عبور می‌کردند؛ اما سربازان آمریکایی‌ بارها برای نفوذ به داخل این تونل‌ها دچار مشکل شده بودند و در نهایت، هنر دست ویت کنگی های ویتنام در ساخت و توسعه این تونل‌ها، به همراه تله‌های انفجاری که در جای جای آن کار گذاشته بودند، برای سال‌ها جان آنان را از مرگ نجات داد.

ویت کنگ‌های جنگ ویتنام

نحوه ساخت تونل های کوچی

اگرچه تونل های کوچی به کمک نیروی انسانی و با ابزار بسیار ابتدایی ساخته شد، اما معماری و ساختاری بسیار پیچیده و حیرت‌انگیز دارد. این تونل‌ها مثل قلب تپنده‌ای بود که به ساکنین خود زندگی بخشید و هر کدام از طبقات آن، با هدفی مشخص طراحی شده‌ بودند:

 

  • طبقه اول حالت دفاعی داشت و با هدف نظامی طراحی شده بود؛
  • طبقه دوم به منازل مسکونی و آشپزخانه تعلق داشت؛
  • طبقه سوم شامل ایستگاه‌های درمانی، امکانات تولید برق، انبار ذخیره غذا و اسلحه بود و مسیر ارتباطی شبکه تونل‌ها نیز در همین قسمت قرار داشت؛
  • طبقه چهارم هم به منابع آبی ساکنین تونل تعلق داشت؛ چاه‌های عمیقی که به وسیله کانال به رودخانه سایگون می‌رسیدند و در مواقع ضروری نقش راه فرار را داشتند.
سیستم تهویه و زهکشی تونل کوچی، یکی از عجایب این جاذبه گردشگری است و آنقدر ماهرانه و استادانه توسط ویت کنگ‌ها ساخته شده که حتی بمب‌گذاری آمریکایی‌ها و پخش گاز شیمیایی، نتوانست این هزارتوی دفاعی و مسکونی را در هم بشکند. همچنین، هواکش‌های آن که از طریق حفره‌هایی به سطح زمین می‌رسیدند، در طول سال‌های جنگ توانست اکسیژن لازم برای هزاران نفر در دل زمین را تامین کند.
اتاق‌های برنامه‌ریزی و ملاقات، آشپزخانه‌های گرم، ایستگاه‌های درمانی که محل تولد نوزادان هم می‌شدند و مدرسه، برخی دیگر از بخش‌های تونل های کوچی است.

کاربرد تونل کوچی

همان‌طور که اشاره شد سربازان ویتنامی از تونل های کوچی به‌عنوان پناهگاه استفاده می‌کردند و افراد دیگر، از کشاورزان و کارگران گرفته تا کودکان در طبقات این تونل زندگی می‌کردند.

این تونل‌ها راه ارتباطی به بیمارستان، انبار مواد غذایی و مهمات و اتاق جلسات سری بود و هر گوشه‌ای از آن، اثری از یک تمدن زنده است که سال‌ها زیر زمین جنگید و در امان ماند. جالب است بدانید که در تونل های کوچی چندین مدرسه وجود داشت و درمانگاه‌های آن محل تولد کودکان بسیاری بود و کشاورزان و آشپزهایی که در تونل زندگی می‌کردند، هر روز صبح که جنگل در مه غلیظی فرو می‌رفت، در آشپزخانه مشغول به کار بودند.

بازدید از تونل های کوچی

بازدید از تونل های کوچی، یکی از خاص‌ترین ماجراجویی‌هایی است که می‌توانید در تور ویتنام تجربه کنید. در بازدید از این تونل، به تاریک‌ترین نقطه شهر هوشی مین وارد می‌شوید که هیچ حفره و روزنه‌ای به بیرون ندارد و برای لحظاتی می‌توانید خود را جای سربازان ویتنامی بگذارید.

دو بخش اصلی از تونل های کوچی، به نام بن دین (Ben Dinh) و بن دووک (Ben Duoc)، برای گردشگران قابل بازدید است. بازدید از بن دین، از یک کلبه کاهگلی شروع می‌شود و در میان جنگل، تله‌های انفجاری، درهای مخفی تله و مخزن متروک ادامه پیدا می‌کند.

همچنین، در منطقه تیراندازی که برای گردشگران مهیا شده، شانس این را دارید تا یکی از تفنگ‌های جنگی ویتنام را در دست بگیرید و مهارت تیراندازی خود را امتحان کنید. اگر از جاهای تنگ و تاریک می‌ترسید و نمی‌توانید داخل تونل بروید، بخش بن دووک برای‌تان مناسب‌تر است و فضای دلپذیرتری دارد.

بازدید از این مجموعه از ساعت ۷ صبح تا ۵ عصر برای گردشگران امکان‌پذیر است و راهنمایان محلی در حین بازدید از تونل، درباره نحوه زندگی و جنگ سربازان در آن‌ دوران بیشتر برای‌تان خواهند گفت.

تونل های جنگ ویتنام و جاذبه های اطراف آن

اطراف تونل های کوچی را مناطق سرسبز درختان بامبو فرا گرفته و رود سایگون تنها در ۶ کیلومتری این منطقه قرار دارد. فروشگاه‌های سوغاتی، منطقه تیراندازی به سبک سربازان ویتنامی، زمین بازی پینت بال در میان درختان انبوه و رستوران‌های معروفی که در نزدیکی این منطقه قرار گرفته‌اند، روزی فراموش نشدنی و پر از خاطره را برای‌تان رقم می‌زند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید