راهنمای سفر, شیلی

شیلی کجاست | آشنایی با کشور شیلی و پایتخت آن + عکس

شیلی کجاست

شیلی کجاست و چگونه کشوری است؟ برای آشنایی با کشور شیلی و پاسخ به این سوال، کافی‌ است طبیعت بکر، آب‌وهوای متنوع، سرخ‌پوست‌های بومی آمریکایی و پنگوئن‌هایی را به یاد بیاورید که در سواحل آرام شیلی آفتاب می‌گیرند. 

اگر از طبیعت‌گردان و گردشگران ماجراجو در مورد مقاصد محبوب‌شان بپرسید، کشور شیلی حتماً یکی از آن‌ها است. این کشور با بیش از ۶ هزار کیلومتر مرز‌ ساحلی با اقیانوس آرام و شهر‌های دیدنی، از مقاصد محبوب قاره آمریکای جنوبی است که خشک‌ترین بیابان جهان، یخچال‌های طبیعی، جنگل‌های سرسبز و رودخانه‌های پر پیچ‌وخم را در خود جای داده.

آیا برای سفر به طولانی‌ترین کشور جهان آماده‌اید؟ با تور شیلی بامبو اکوتور می‌توانید از جذاب‌ترین جاهای دیدنی شیلی مانند بیابان آتاکاما، منطقه پاتاگونیا، کوه‌های آند و جزیره تیرا دل فواگو دیدن کنید. در این مطلب به سوال‌های پرتکرار شما درباره شیلی مانند شیلی کجاست؟، پایتخت شیلی کجاست؟ و … پاسخ می‌دهیم.

شیلی کجاست؟

یکی از پرتکرار‌ترین سوال‌هایی که با شنیدن اسم کشور شیلی به ذهنمان می‌‌آید، این‌است که شیلی کجاست و در کدام قاره است؟ 

جمهوری شیلی (República de Chile) در قاره آمریکای جنوبی و بین اقیانوس آرام در غرب و رشته کوه‌های آند در شرق کشیده شده است. کل نوار غربی شیلی را سواحل آبی‌رنگ اقیانوس آرام تشکیل داده. این کشور از شمال با پرو، از شمال شرقی با کشور بولیوی، از شرق با آرژانتین و در جنوبی‌ترین نقطه خود با گذرگاه دریک هم‌مرز است. شیلی با بیش از ۷۵ کیلومتر‌ مربع، تقریباً دو برابر آلمان مساحت دارد و طول خط ساحلی آن در سمت غرب، به بیش از ۶ کیلومتر می‌رسد. 

شیلی از کشور‌هایی است که پرچم ملی آن در طول زمان تغییر کرده و امروزه با پرچم سه‌رنگ آبی، سفید و قرمز و ستاره پنج‌پر معرفی می‌شود. 

پرچم شیلی

بد نیست بدانید، این کشور به ۱۵ ناحیه، ۵۴ استان و ۳۴۶ منطقه کوچک‌تر تقسیم و از کشور‌های باثبات قاره محسوب می‌شود. کشور شیلی را خانه منابع طبیعی جهان می‌نامند؛ کشوری که با بیابان‌ها، دریاچه‌های زیبا، رشته‌‌کوه‌های آند، یخچال‌های طبیعی بی‌نظیرو کوه‌های آتشفشانی احاطه شده است. 

جالی است بدانید گل زنگوله‌ای شیلی (Chilean Bellflower)، گل ملی این کشور محسوب می شود که در جنگل های بارانی جنوب شیلی رشد می کند.

صفر تا صد آشنایی با کشور شیلی

  • صفر تا صد آشنایی با کشور شیلی
  • پایتخت شیلی
  • جمعیت شیلی چقدر است؟
  • زبان کشور شیلی
  • فرهنگ مردم شیلی
  • اقتصاد شیلی
  • درباره تاریخ شیلی
  • آب و هوای شیلی
  • شیلی؛ مقصدی جذاب و متفاوت
  • سوالات متداول درباره شیلی

پایتخت شیلی

شهر سانتیاگو، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر کشور شیلی است که بیش از یک سوم جمعیت این کشور را در خودش جای داده. کشور شیلی از شمال تا جنوب به ۱۵ ناحیه تقسیم شده که هر یک از آن‌ها با اعداد رومی در نقشه شیلی مشخص شده‌اند و در این میان، سانتیاگو با حرف اختصاری «RM»، به معنای «منطقه متروپلیتانا»، یا «ناحیه پایتختی» در تقسیم‌بندی نام‌گذاری شده است. 

نقشه شیلی

طبیعت سانتیاگو از یک طرف با سواحل زیبای اقیانوس آرام و از سوی دیگر، با کوه‌های آند احاطه شده و با چهار فصل دیدنی و زیبا، یکی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری در قاره آمریکای جنوبی شناخته می‌شود. این شهر، مرکز اقتصادی و فرهنگی شیلی و یکی از اصلی‌ترین شهر‌های صنعتی این کشور محسوب می‌شود که منسوجات، کفش و مواد غذایی تولید می‌کند.

به سانتیاگو که وارد می‌شوید، ساختمان‌های قدیمی با معماری‌ نئوکلاسیک می‌بینید که در کنار برج‌های شیشه‌ای و مرتفع جا خوش کرده‌اند و با رقص‌های خیابانی، رستوران‌های فوق‌العاده و موزه‌های دیدنی و تفریحات شبانه، در ذهن گردشگران نقش بسته است.

کلیسای جامع سانتیاگو، میدان پلازا آرماس (Plaza de Armes)، کاخ لاموندا (La Moneda) معروف به کاخ سکه، برج ۶۴ طبقه‌ای گرن تره (Gran Torre) و خانه خاطرات پابلو نرودا به نام (La Chascona) در باغی سرسبز، برخی از جاهای دیدنی سانتیاگو است که در تور شیلی بامبو اکوتور از نزدیک از آن‌ها دیدن خواهید کرد.

جمعیت شیلی چقدر است؟

بر اساس آخرین آمار Worldometers در سال ۲۰۲۴ میلادی، جمعیت شیلی تقریباً ۱۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر است. بیش از ۸۰ درصد این جمعیت، در شهر‌ها ساکن‌ هستند و نزدیک به ۵ میلیون نفر از این جمعیت در شهر سانتیاگو زندگی می‌کنند. میانگین سن جمعیت در شیلی، ۳۵.۷ سال است و بیشتر جمعیت آن، بین سنین ۲۵ تا ۵۴ سال هستند.

جالب است بدانید که نیمی از مردم شیلی از نژاد اروپایی (سفیدپوست) و نیمی دیگر، از نژاد بومی آمریکای جنوبی هستند و گروه‌های قومی متعددی شامل سرخ‌پوستان بومی آمریکای جنوبی مانند ماپوچه، راپا‌نویی، آیمارا و کچوا در آن زندگی می‌کنند. دموگرافی این کشور نشان می‌دهد که نزدیک به ۹۰ درصد از جمعیت شیلی را سفیدپوست‌ها یا مستیزو (Mestizo) (افرادی با قومیت مختلط)، ۹ درصد را قوم ماپوچه، ۰.۷ درصد را آیمارا و ۰.۱ درصد را سایر گروه‌های قومیتی تشکیل می‌دهند. 

زبان کشور شیلی

زبان رسمی مردم شیلی، اسپانیایی است؛ به‌طوریکه حدود ۹۰ درصد آن‌ها به این زبان حرف می‌زنند. علاوه بر این، نزدیک به ۱۰ درصد از مردم شیلی به زبان انگلیسی و یک درصد از آن‌ها به زبان بومی خود سخن می‌گویند. 

کشور شیلی مدرن 

جالب است بدانید، زبان اسپانیایی که در شیلی رایج است، با اسپانیولی در سایر کشور‌ها کمی متفاوت است. شیلیایی‌ها با سرعت بیشتری نسبت به سایر اسپانیولی‌زبان‌ها صحبت می‌کنند و حذف برخی‌ از صداها و هجا‌ها از آخر کلمات اسپانیایی، باعث شده تا فهم و درک این زبان حتی برای گردشگرانی که زبان اسپانیایی بلدند، کمی سخت باشد. 

فرهنگ مردم شیلی 

فرهنگ مردم شیلی محصول قومیت‌های مختلف، مذهب و منابع طبیعی سرشاری است که در این کشور وجود دارد. در طول سالیان دراز این تفاوت‌های قومی، مذهبی و زبانی با هم ترکیب شده‌ و هویت فرهنگی آن‌ را شکل داده است. 

منابع طبیعی غنی شیلی و تاثیر بسیار آن در اقتصاد مردم این کشور، از آن‌‌ها مردمی پرتلاش و با پشتکار ساخته که به دستاوردهای کشورشان افتخار می‌کنند. 

از طرف دیگر، علاقه به هنر و ادبیات در خون مردمان شیلی موج می‌زند. پابلو نرودا، شاعر و نویسنده مشهور، پرافتخارترین هنرمند شیلیایی است که نامش با نام شیلی پیوند خورده.

دیگر ویژگی‌های فرهنگ مردم شیلی را در ادامه بررسی می‌کنیم:

دین مردم شیلی 

بیش از نیمی از مردم شیلی (حدود ۶۰ درصد) کاتولیک رومی و حدود ۱۵ درصد از آن‌ها مسیحی پروتستان هستند و نزدیک به ۲۵ درصد نیز دین مشخصی ندارند. بسیاری از جشن‌های مردم شیلی، برگرفته از آئین‌های مذهبی و دین کاتولیک است و طوری باهم ترکیب شده‌اند که به‌سختی می‌توان آن‌ها را از یکدیگر جدا کرد. اغلب این جشن‌ها با راهپیمایی‌های آیینی و رقص‌های بومی ترکیب شده‌‌ و دیدن آن برای هر گردشگری جذاب و دیدنی است. 

زنان شیلی 

زنان شیلی، هم در جامعه و هم در خانواده، مهم و تاثیرگذار هستند. از یک طرف مردان به زنانی علاقه دارند که دستپخت خوبی‌ داشته و خانه‌داری بلد باشند و از سوی دیگر، زنانی که در جامعه بسیار فعال و تاثیرگذارند و مهارت و دانش بسزایی در کار دارند، برای زنان شیلی مزیت بزرگشان محسوب می‌شود.

احترام به خانواده در شیلی

احترام به پدر و مادر، یکی از اصول اساسی و مهمی است که به فرزندان در خانواده آموزش داده می‌شود. جوانان شیلی به اندازه فرهنگ‌های دیگر به مستقل‌بودن تشویق نمی‌شوند و والدین برای مدت زمان بیشتری روی فرزندان خود کنترل دارند. 

جشن‌ها و رویدادهای مردم شیلی 

جشن‌ها و رویداد‌های مردم شیلی، با لباس‌های رنگارنگ و ماسک‌های سنتی عجین شده و موسیقی و خوراک، بخش‌‌ جدانشدنی جشن‌های آن‌ها است.

اسطوره‌ها و افسانه‌ها نیز بخش مهمی از رویداد‌های تاریخی و قدیمی شیلی هستند که در میان رقص و آواز شرکت‌کنندگان زنده می‌شود. 

فرهنگ غذا خوردن مردم شیلی

فرهنگ غذا خوردن در کشور شیلی مثل فیلم‌های سینمایی است که بار‌ها دیده‌ایم. غذاخوردن مردم شیلی با دعا‌ شروع می‌شود و بعد از غذا با یک دقیقه سکوت، سپاسگزاری می‌کنند.

علاوه بر این، وجود قومیت‌های مختلف و ترکیب فرهنگ غذایی آن‌ها با یکدیگر، سفره‌ای غنی و رنگارنگ از غذاهای متنوع به مردم شیلی داده است. سیب‌زمینی، لوبیا، غذاهای دریایی و ذرت، محبوب‌ترین مواد غذایی آن‌ها به شمار می‌‌آید. 

فرهنگ انعام دادن در شیلی 

انعام دادن در شیلی کار پسندیده‌ای محسوب می‌شود و بسیاری از گردشگران خارجی برای قدردانی از خدماتی که دریافت می‌کنند، مبلغ اندکی را انعام می‌دهند. اگرچه این کار الزامی نیست، اما با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم شیلی مواجه می‌شود.  

لباس و پوشش مردم شیلی 

لباس سنتی مردان شیلی، شنلی است به‌نام «chamanto» که با ابریشم و پشم بافته می‌شود. برای تزئینات این شنل از روبان‌های قرمز و گلدوزی‌های زیبا با طرح گل زنگوله‌ای شیلی و حیوانات ملی این کشور استفاده می‌کنند. در جشن‌ها و مراسم‌های ملی، این شنل بر تن مردان شیلیایی دیده می‌شود. 

اقتصاد شیلی 

شاید تعجب کنید اما شیلی پنجمین اقتصاد بزرگ آمریکای لاتین به شمار می‌رود و بر اساس داده‌های بانک جهانی در رده کشور‌های با درآمد بالا قرار دارد. بر اساس آمار وب‌سایت «Statista»، تولید ناخالص داخلی شیلی در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۳۳۵ میلیارد دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود طی سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹ میلادی، با ۳۳ درصد افزایش، به ۴۴۵ میلیارد دلار برسد. شیلی بزرگ‌ترین تولیدکننده مس، لیتیوم و ید و محصولات کشاورزی مثل انگور تازه، زغال اخته، آلو و سیب خشک‌ در جهان است. 

این را هم باید بدانید که واحد پول آن، پزو (Peso) نام دارد.

قدرت اقتصادی شیلی را می‌توان به ۴ بخش زیر تقسیم کرد: 

۱. معدن: سیزده معدن در ۱۵ ناحیه کشور شیلی وجود دارد که نزدیک به ۲۵ محصول مختلف از آن استخراج می‌کنند. آمارها نشان می‌دهد که شیلی با ۲۴ درصد تولید جهانی مس، بزرگ‌ترین تولید‌کننده مس در جهان به شماره می‌‌آید و سهم بزرگ آن در اقتصاد شیلی تا جایی است که به تامین‌کننده اصلی «حقوق شیلی» معروف است. 

۲. کشاورزی: کشاورزی و دامداری، دومین پایه اقتصادی کشور شیلی است که بیشتر در مناطق مرکزی و جنوبی کشور رونق دارد. محصولات اصلی شیلی شامل غلات (جو دوسر، ذرت و گندم)، میوه (سیب، هلو، گلابی و انگور) و سبزیجات (سیر، پیاز، مارچوبه و لوبیا) است که امروزه به کشور‌های آسیایی و اروپایی هم صادر می‌شود.

۳. گردشگری: از اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی، گردشگری به یکی از منابع اصلی اقتصادی شیلی تبدیل شد. براساس آمار وب‌سایت «Statista», شیلی نهمین مقصد برتر گردشگران در بین کشورهای آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۲ میلادی  بوده است و مناظر طبیعی، اصلی‌ترین جاذبه‌های دیدنی شیلی برای گردشگران شناخته می‌شود. 

  1. پرورش ماهی: کشور شیلی یکی از غول‌های بزرگ پرورش و صادرات ماهی قزل‌‌آلا در جهان است. طبق آخرین آمار بانک مرکزی شیلی در سال ۲۰۲۳ میلادی، ماهی قزل‌‌آلا پس از مس، دومین بخش بزرگ صادراتی این کشور محسوب می‌شود. 

درباره تاریخ شیلی

کشور شیلی برای سالیان طولانی وطن گروه‌های مختلف قومی و نژاد بوده و مرور تاریخ شیلی، خبر از گذشته پرفرازونشیب ساکنین آن را می‌دهد. در گذشته خاک شیلی شاهد یورش‌های فراوانی از سمت بومیان و نیروهای استعماری اسپانیا بود و مرز‌های آن، بار‌ها دست‌خوش تغییرات بسیاری شدند. برای درک آنچه که بر بومیان و ساکنین شیلی گذشته، تاریخ این کشور را به ۵ دسته اصلی تقسیم می‌کنیم: 

دوره باستانی شیلی 

قدمت سکونت در کشور شیلی را می‌توان از بقایای کشف‌شده در پارک ملی تورس دل پین (Parque nacional Torres del Paine) در جنوب شهر پاتاگونیا فهمید. برررسی‌ها نشان می‌هد که آثار کشف‌شده در این منطقه وسیع به انسان‌های اولیه و سرخ‌پوستان برمی‌گردد. 

همچنین، طبق کاوش‌های تاریخی، صحرانشینان و غارنشینانی ساکن در پرو، یعنی مرز شمالی شیلی، باعث رونق جوامع کشاورزی در این خطه شدند. 

دوره ایناکاها در شیلی 

پس از گذر از دوره باستانی، گروه‌های بومی متعددی مانند موچه، واری و تیواناکو در شیلی زندگی می‌کردند؛ اما تاریخ این کشور از دهه ۱۴۷۰ میلادی، با ورود اینکاها (Inca) رنگ‌وبوی دیگر به خود گرفت. اینکاها در واقع سرخ‌پوستان بومی آمریکای جنوبی بودند که در امتداد سواحل اقیانوس آرام و ارتفاعات کوه‌های آند از مرز شمالی اکوادور امروزی تا رودخانه موله در مرکز شیلی حکومت می‌کردند. این گروه امپراتوری خود را تا جایی که امروزه شیلی شمالی نامیده می‌شود، گسترش دادند؛ اما بایر بودن این ناحیه از گسترش اقامت آن‌ها جلوگیری کرد. 

در دهه ۱۵۴۰ میلادی، اینکاها مغلوب نیروهای اسپانیایی شدند و بخش‌‌هایی از خاک شیلی به مستعمره اسپانیایی‌ها تبدیل شد. به همین دلیل است که نژاد اروپایی، به‌ویژه اسپانیایی، در شیلی بسیار زیاد است و در حال حاضر،  یکی از گروه‌های مهم جمعیتی تشکیل می‌دهد. 

دوره استقلال شیلی 

در طول دوران حکومت اسپانیا بر شیلی، قیام‌های بسیاری توسط بومیان ماپوچه بر علیه استعمارگران انجام شد و یکی از مهم‌ترین آن‌ها که در سال ۱۵۵۳ میلادی رخ داد، منجر به کشته‌شدن پدرو والدیویال، فاتح اسپانیایی شیلی، و همچنین تخریب مستعمرات آن‌ها در آن منطقه شد. علی‌رغم شورش‌هایی که بر علیه اسپانیایی‌ها انجام می‌شد، لغو برده‌داری در سال ۱۶۸۳ میلادی توانست مقداری از تنش‌ها در مرز میان سرزمین ماپوچه‌ها و نیروهای استعماری بکاهد. 

در آخر پس از بیش دو قرن تسلط اسپانیایی‌ها، شیلی در سال ۱۸۱۸ میلادی زمانی که خوزه د سان مارتین (Jose de San Martin) آخرین نیروهای نظامی اسپانیا را در نبرد مایپو شکست داد، آزاد شد و توانست استقلال خود را به دست آورد. 

در این دوره، جمعیت بومی جذب جمعیت مهاجران اسپانیایی شدند و جمعیت بزرگتری‌ را به نام مزیتزو (افرادی دارای قومیت مختلف) تشکیل دادند که هنوز هم در شیلی وجود دارد. 

کشور شیلی مدرن 

پس از استقلال شیلی، اختلافات مرزی مختلفی میان شیلی با کشور‌های همسایه آغاز شد و مدرنیته با نوآوری‌های جدیدی مانند راه‌‌آهن، خطوط تلگراف و بنادر، ظاهر و زیرساخت‌های این کشور را تغییر داد. 

کشور شیلی مدرن 

قدرت حکومت شیلی در قرن‌های ۱۹ و ۲۰ میلادی، بین لیبرال‌ها و محافظه‌کاران دست به دست می‌شد و با انتخاب رئیس‌جمهور مارکسیست سالوادور آلنده (Salvador Allende) در سال ۱۹۷۰ میلادی، قدرت چپ‌ها در شیلی به اوج خودش رسید. 

آب و هوای شیلی

تنوع بالای آب و هوایی در شیلی باعث شده تا در نقطه‌ای از این کشور، شاهد خشک‌ترین بیابان‌ها و در نقطه‌ای دیگر، شاهد یخچال‌های طبیعی باشیم. در بیشتر مواقع سال، آب‌وهوای بخش‌های شمالی شیلی گرم و خشک است و یکی از معروف‌ترین بیابان‌ها، به نام بیابان آتاکاما، در این منطقه قرار گرفته است. آب و هوای بخش‌های مرکزی شیلی، مدیترانه‌ای است و هرچه به جنوب نزدیک‌تر شویم، هوا سردتر شده و یخچال‌های طبیعی در این منطقه دیده می‌شوند.

جالب است بدانید فصل بهار در شیلی از ماه سپتامبر (شهریور) شروع و تا نوامبر (آبان) ادامه دارد و تابستان مصادف با سال نو میلادی، یکی از شلوغ‌ترین فصل‌های گردشگری شیلی است. فصل پاییز در ماه‌های مارس تا می (اسفند تا اردیبهشت) مهمان شیلی است و با شروع زمستان در ماه ژوئن (خرداد)، گردشگران بسیاری برای انجام ورز‌ش‌های زمستانی مانند اسکی و اسنوبرد راهی شیلی می‌شوند. 

شیلی؛ مقصدی جذاب و متفاوت

اگر شما هم طبیعت‌گرد یا از آن دسته مسافرانی هستید که از دیدن مناظر طبیعی مختلف لذت می‌برید، کشور شیلی یک پکیج کامل از هر آن چیزی است که می‌خواهید. از شمال تا جنوب شیلی که حرکت کنید، از مجموعه‌‌ای بی‌نظیر از جاذبه‌های طبیعی مثل بیابان‌های وسیع، کوه‌های آتشفشانی و یخچال‌های طبیعی غول‌ پیکر عبور می‌کنید.

اگر دنبال یک همسفر خوب برای کشف شیلی می‌گردید، گروه حرفه‌ای ما در تور شیلی بامبو اکوتور در تابستان ۱۴۰۳، شما را در طول این سفر هیجان‌انگیز و گاهی عجیب، همراهی می‌کند. 

جاهای دیدنی شیلی

سوالات متداول درباره شیلی

شیلی در کدام قاره است؟

شیلی در قاره آمریکای جنوبی و بین اقیانوس آرام در غرب و رشته کوه‌های آند در شرق قرار دارد. 

پایتخت شیلی کجاست؟

پایتخت شیلی، سانتیاگو است که با اسم اختصاری «RM» در نقشه ناحیه‌بندی شیلی مشخص شده است. این شهر، به بزرگ‌ترین شهر شیلی هم معروف است. 

زبان مردم شیلی چیست؟ 

زبان اصلی مردم شیلی، اسپانیایی است و درصد کمی از ساکنین شیلی به زبان‌ سرخ‌پوست‌های آمریکای جنوبی حرف می‌زنند.

واحد پول شیلی چیست؟

واحد پول شیلی، پزو است. 

بهترین زمان سفر به شیلی چه فصلی است؟

در سفر به شهر‌های جنوبی شیلی، ماه‌های دسامبر و فوریه (بهمن و اسفند) مصادف با تابستان، بهترین زمان بازدید از جاذبه‌های پاتاگونیا و پارک ناسا تورس به شمار می‌رود. برای سفر به بخش میانی شیلی، ماه‌های سپتامبر و نوامبر (شهریور و مهر) مصادف با بهار یا ماه‌های فوریه و آوریل (اسفند و فروردین) مصادف با پاییز را به شما پیشنهاد می‌کنیم. برای اسکی در شهر‌های شمالی شیلی هم، ژوئن (خرداد) مصادف با فصل زمستان مناسب است.

نماد کشور شیلی چیست؟

گل زنگوله‌ای شیلی (Chilean Bellflower)، گل ملی این کشور محسوب می شود که در جنگل های بارانی جنوب شیلی رشد می کند.

نماد کشور شیلی

کشور شیلی به چه چیزهایی معروف است؟

  • شیلی طولانی‌ترین کشور جهان است
  • خشک‌ترین بیایان جهان، به نام آتاکاما (Atacama)، در شیلی وجود دارد. 
  • بیش از ۱۵۰ هزار پنگوئن در جزیره ماگدالنا (Magdalena) شیلی زندگی می‌کنند.
  • شراب شیلی به «شراب جهان جدید» معروف است و منظور از آن، شرابی است که در منطقه‌ غیراروپایی تولید می‌شود. 
  • شیلی با بیش از ۲ هزار آتشفشان فعال و غیرفعال، دومین کشور دارای رشته‌ کوه‌های فعال آتش‌فشانی در جهان است. 

آیا مردم شیلی ثروتمند هستند؟ 

بر اساس آمار وب سایت «Worldatlas»، شیلی بعد از کشور گویان، دومین کشور ثروتمند قاره آمریکای جنوبی است، اما درآمد مردم شیلی نسبت به درآمد ناخالص داخلی آن، مبلغ ناچیزی است.