آیا از قوانین سخت و عجیب ژاپن چیزی میدانید؟ اگر میخواهید سفر به ژاپن داشته باشید، آیا میدانید چه قرصهایی را میتوانید با خود به ژاپن ببرید و یا اگر هنگام راهرفتن سیگار بکشید، چقدر جریمه خواهید شد؟
قوانین ژاپن هم با فرهنگ اصیل مردم ژاپن و هم با قانون اساسی این کشور عجین شده؛ قوانینی که شنیدن آنها برایتان هم جالب خواهد بود و هم عجیب! خوب است بدانید که سفر به این کشور بدون اطلاع از قوانین ژاپن، میتواند ریسک پرداخت جریمههای سنگین یا بازداشت توسط پلیس ژاپن را برایتان بالا ببرد! در این مقاله هیجانانگیز، ما سفری جالب را در قلب ژاپن شروع میکنیم و با هم با قوانین ژاپن برای گردشگران و ژاپنیها آشنا میشویم تا در سفر به ژاپن مشکلی برای شما بوجود نیاید.
۱۰ تا از قوانین عجیب و جالب ژاپن
وقت آن رسیده تا بعد از جاهای دیدنی ژاپن خودتان را برای شنیدن قوانین جالب ژاپن آماده کنید؛ قوانین منحصربهفرد و گاهی اوقات عجیبی که نشاندهنده فرهنگ و ارزشهای اجتماعی ژاپنیهاست. مثلا گردشگران ورودی به ژاپن ممکن است با قوانین سخت از جمله ممنوعیت نوشیدن شراب در مکانهای عمومی یا در خیابانها مواجه شوند. توجه داشته باشید که همیشه استثنا وجود دارد و برخی از این موارد ممکن است در زمان سفر شما تغییر کرده باشند.
لاغری در ژاپن یک مزیت است!
لاغر بودن و داشتن تناسب اندام در ژاپن، بیشتر از هر کجای دیگر یک مزیت محسوب میشود. از سال ۲۰۰۸ میلادی دولت ژاپن تصمیم گرفت تا با کمک یک برنامه کنترل وزن، ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را در شهروندان کاهش دهند. به همین دلیل، دولت ژاپن با ارائه کمکهای پزشکی به شهروندانش، آنها را به سمت یک زندگی سالم و داشتن تناسب اندام تشویق میکند. با این حال چاقی در ژاپن جریمهای ندارد و نیاز نیست نگران اضافه وزن خود باشید!
تولید الکل در خانه ممنوع!
اگرچه تولید نوشیدنیهای الکلی در ژاپن ممنوع نیست، اما بهغیر شرکتهای رسمی، شهروندان ژاپنی حق ندارند نوشیدنیهای الکلی بالای یک درصد در خانه تولید کنند. همچنین همه نوشیدنیهایی که در خانه تولید میشود، تنها برای مصارف شخصی مجاز است و فروش آن به افراد یا کسبوکارهای دیگر غیرقانونی است. اگر شخصی به این قانون توجه نکند، مجبور به پرداخت جریمههای سنگین یا تحمل چند سال زندان خواهد شد.
رقصیدن در کلابهای کوچک ممنوع!
بد نیست بدانید که شما اجازه رقص در هر کلابی را ندارید. بر اساس قوانین ژاپن، رقصیدن در کلابهای کوچکتر از ۷۱۰ فوت مربع (معادل ۶۶ متر مربع) ممنوع است و تنها در صورت اخذ مجوز از مقامات دولتی، این امکان وجود دارد.
همچنین، بر اساس قوانین ژاپن خاموش کردن همه چراغهای کلاب شبانه در هنگام پخش موسیقی و رقص مجاز نیست و حتماً باید حداقل یک چراغ روشن بماند. به همین دلیل بهتر است قبل از رفتن به هر کلاب، قوانین و شرایط آن را با دقت بخوانید.
محدودیت در نامگذاری فرزندان
قانون محدودیت نامگذاری در ژاپن، به نفع کودکان تازه متولدشده ژاپنی وضع شده است. به باور ژاپنیها، معنا و انرژی اسم هر شخص تاثیر مستقیم بر سرنوشت او دارد. هر چقدر نام کودک زیباتر و انرژی مثبتتری داشته باشد، آینده بهتری در انتظار او خواهد بود! به همین دلیل، ژاپنیها نمیتوانند اسامی که دارای معنای مبهمی هستند یا انرژی منفی دارند برای فرزندان خود انتخاب کنند.
آسیب زدن به پرچم کشورهای دیگر، ممنوع!
طبق قوانین ژاپن، اگر شخصی از روی عمد و به قصد توهین، پرچم کشور دیگری را آتش بزند یا به آن آسیب برساند، مجرم شناخته میشود و در صورت شکایت آن کشور، ۲ سال زندان یا پرداخت ۲۰۰ هزار ین (واحد پول ژاپن) در انتظارش خواهد بود. جالب است بدانید این قانون برای معترضانی که پرچم کشور ژاپن را آتش میزنند، اعمال نخواهد شد!
از بردن داروهای سرماخوردگی یا آنفولانزا به ژاپن خودداری کنید
اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه یک پلاستیک پر از قرص همراه خود به سفر میبرید، حتماً قبل از سفر وضعیت داروهای خود را در لیست داروهای ممنوعه در سایت کنسولگری ژاپن بررسی کنید. علاوه بر این، بامبو اکوتور هم میتواند شما در این شرایط راهنمایی کند.
برخی از داروها، مانند متامفتامینها و آمفتامینها، در ژاپن غیرقانونی است و بردن آنها به کشور ژاپن، ریسک دستگیری و بازداشت شما توسط مقامات ژاپنی را بالا میبرد؛ اتفاقی که هیچکس دوست ندارد برایش اتفاق بیفتد!
پاشیدن گل و لای روی عابران جرم است!
گلی شدن در کنار خیایانهایی که ماشینها با سرعت از کنار آن رد میشوند، از خاطرات تلخ و ناراحتکننده ما ایرانیهاست؛ اما خوشبختانه در ژاپن خبری از پاشیدن گل و لای به عابران پیاده نیست.
طبق قانون ژاپن، پاشیدن گل و لای روی عابران جرم محسوب میشود و حداکثر تا ۲۰ هزار ین جریمه دارد! به همین دلیل رانندگان باید با کم کردن سرعت خود یا عبور از لاین دیگر، حتیالامکان از این کار خودداری کنند.
حواستان به مبلغ خریدهایتان باشد!
یکی از قوانین عجیب ژاپن که ممکن است برایتان دردسرساز شود، این است که اگر از فروشگاهی خرید کنید و فروشنده به اشتباه مبلغ بیشتری به شما برگرداند، شما مجرم شناخته میشوید! این اتفاق در سال ۲۰۱۵ باعث شد تا فردی بهعنوان کلاهبردار در دادگاههای ژاپن محاکمه شود! اگر نمیخواهید شیرینی سفر با یک اشتباه محاسباتی برایتان تلخ شود، حتماً قبل از گرفتن هر پولی خودتان حساب و کتاب کنید.
سیگار کشیدن هنگام راهرفتن ممنوع!
کشور ژاپن تلاش زیادی برای کمکردن تعداد افراد سیگاری کرده و توکیو یکی از شهرهای ژاپن است که سیگار کشیدن هنگام راهرفتن در آن ممنوع است. در توکیو مکانهای ویژهای برای سیگارکشیدن طراحی شده و افراد میتوانند تنها در این مکانها سیگار بکشند. به همین دلیل، اگر پلیس ژاپن شما را هنگام سیگار کشیدن در خیابانهای توکیو ببیند، ممکن است تا سقف ۵ هزار ین جریمه شوید.
با تتو وارد اونسن یا حمامهای آب گرم ژاپن نشوید!
اگرچه قانون رسمی درباره ممنوعیت ورود افراد دارای تتو به اونسنها یا حمامهای آبگرم ژاپن وجود ندارد، اما برخی از این مکانها با نصب تابلو ورود افراد دارای تتو را ممنوع اعلام کردهاند.
این قانون هم برای ژاپنیها و هم گردشگرانی که به ژاپن سفر میکنند، اعمال میشود. البته همیشه استثنا وجود دارد و برخی از اونسنها بدون محدودیت از همه مهمانان خود استقبال میکنند.
قانون اساسی ژاپن و ویژگیهای مهم آن
قانون اساسی ژاپن نیز نکات جالب و عجیبی دارد. مثلا شاید یکی از عجیبترین نکات قانون اساسی ژاپن که از شنیدن آن بسیار تعجب خواهید کرد، محدودیت ارتش نظامی ژاپن جهت شرکت در جنگها باشد! یعنی چه؟
پس از جنگ جهانی دوم و خلع سلاحشدن ژاپن، ممنوعیت ورود به جنگ و حملههای نظامی برای شهروندان این کشور صادر شد. در همین راستا، نیروهایی تحت عنوان «نیروی دفاع از خود ژاپن» (Japan Self-Defense Forces) تشکیل شدند که وظیفه آنها فقط دفاع از کشور ژاپن در مرزهای زمینی، هوایی و دریایی بود.
این گروه که رسماً نیروهای مسلح ژاپن شناخته میشوند، از داشتن سلاحهایی که پتانسیل جنگی آنها را افزایش میدهد، ممنوع هستند و همه سلاحها و ناوهای هواپیمابر و بمب افکنها تنها در عملیاتهای صلح بینالمللی با همکاری سازمان ملل یا کمکهای بشر دوستانه استفاده میشوند.
یکی دیگر از مادههای قانون اساسی ژاپن که از سال ۲۰۱۰ میلادی تغییر کرد، قانون مخفیکردن جرم قتل و بیگناه شناختهشدن بعد از ۳۰ سال بود. طبق این قانون اگر مجرمی میتوانست جرم خود را تا ۳۰ سال مخفی نگه دارد، دیگر مجازات نمیشد و بهراحتی از قتل فرار میکرد. اگرچه این قانون در حال حاضر لغو شده، اما هنوز هم جرایمی مانند تجاوز، سرقت و آدمربایی اگر تا ۳۰ سال مخفی بماند، مجرم از مجازات تبرئه خواهد شد؛ قانونی که احتمالاً مخالفانی بسیاری در کشور ژاپن یا حتی جهان خواهد داشت!
قوانین پوشش در ژاپن چگونه است؟
قوانین پوشش در ژاپن در مکانهای مختلف، متفاوت است و نقطه مشترک همه آنها، تمیزی و مرتببودن لباسهاست. شاید بتوان گفت که قوانین پوشش در ژاپن به صورت خاص به مردم دیکته نمیشود. یکی از نکاتی که شاید برای ما ایرانیها مهم باشد این است که حجاب در ژاپن اجباری نیست.
در ژاپن با بهترین ترندهای روز و زیباترین کیمونوهای دنیا روبهرو میشوید. ژاپنیها در محل کار با لباسهای رسمی و کفشهای تمیز دیده میشوند. آرایش سبک برای خانمها، عطر ملایم، جورابهای تمیز، کت و شلوار با رنگهای خنثی برای آقایان و پوشیدن لباس با طرحهای مینیمال و ساده در ملاقاتهای رسمی، از دیگر ویژگیهای پوشش ژاپنیها در مکانهای رسمی به شمار میرود.
در خیابانها نیز مردم اغلب با لباسهای کژوال و گاهی رنگی، اما بهروز و تمیز دیده میشوند. مراسمهای فرهنگی و سنتی مانند جشن سال نو چینی، فستیوال آئویی یا «Hollyhock Festival» و جشن عروسی، از مهمترین مراسمهایی است که مردم ژاپن با لباسهای سنتی و کیمونوهای رنگی در آن ظاهر میشوند.
قوانین عجیب مدارس ژاپن
استفاده از یونیفرم، ممنوع بودن رنگکردن مو، ممنوعیت استفاده از زیورآلات پرزرقوبرق و ممنوع بودن پوشیدن جوراب شلواری در زمستان برای دانشآموزان دختر، برخی از قوانین عجیب مدارس ژاپن است.
همچنین، برخی از مدارس ژاپن به دانشآموزان پسر اجازه نمیدهند با هر مدل مویی به مدرسه بیایند و موهای کنار شقیقه خود را بتراشند. یکی از قوانین عجیب مدارس ژاپن این است که اگر موهای دانشآموزی فر باشد، باید ثابت کند که از متدهای فر مو استفاده نکرده و موهای او بهطور طبیعی فر است!
از دیگر قوانین عجیب مدارس ژاپن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پوشیدن کلاه زرد برای کلاس اولیها
- مجاز بودن استفاده از اکسسوریهای ساده مو در مدارس
- الزام دانش آموزان به پوشیدن کفشهای مشکی، رسمی و بدون لوگوی برند
- الزام دانش آموزان به استفاده از کیفها و کولهپشتیهای مورد تایید مدرسه
- دانشآموزان ابتدایی و برخی مقاطع بالاتر آموزشی، مسئول نظافت مدرسه و کلاسهای درسی خود هستند.
حقایق تلخ ژاپن که تاکنون نشنیدهاید
کشور ژاپن با همه زیباییهای فرهنگی و طبیعی که زبانزد جهانیان است، بدیهای خود را هم دارد. قوانین سختگیرانه، دستورالعملهای بیشمار برای کنترل جنبههای مختلف اجتماعی و اقصادی، نظم باورنکردنی سیستمهای کاری و در یک کلام عدم انعطافپذیری در قوانین، از مهمترین بدی های کشور ژاپن است که حتی شهروندان ژاپنی را هم آزار میدهد.
قوانین پیچیده و سیستماتیک ژاپن، ساعت کار طولانی در قبال دستمزدهای پایینتر از کشورهای غربی، کیفیت پایین واحدهای مسکونی و کماهمیت شمردن نقطه نظر افراد خارجی، کار را برای گردشگران و مهاجران خارجی نیز دشوار کرده و به همین دلیل، خارجیها بهسختی میتوانند با قوانین ژاپن مطابق و سازگار شوند.
همچنین، ژاپن یکی از قدیمیترین جمعیتهای جهان را دارد؛ بهطوریکه تعداد شهروندان مسن، بسیار بالا و نرخ تولد (زاد و ولد) در این کشور پایین است. این موضوع تاثیر مستقیم بر کمبود نیروی کار جوان و افزایش هزینههای رفاه اجتماعی مانند مراقبتهای بهداشتی داشته و هزینههای زندگی در ژاپن را افزایش میدهد.
اما یکی از بدترین حقایق تلخ ژاپن، آمار بالای خودکشی در این کشور است. طبق آمار Statista، نرخ خودکشی در ژاپن از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ میلادی سیر نزولی را طی کرده، اما با آغاز همهگیری کرونا میزان خودکشیها در ژاپن نیز افزایش یافته و در سال ۲۰۲۳ میلادی از هر ۱۰۰ هزار نفر، تقریبا ۱۷ نفر خودکشی کردهاند.
قوانین ژاپنی ها را در این کشور رعایت کنید!
دانستن این قوانین و حقایق تلخ ژاپن نباید شما را از سفر به ژاپن، این مقصد بینظیر طبیعی و فرهنگی، پشیمان یا دلسرد کند. اگر میخواهید خاطرات و تجربههای شیرینی را در سفرتان کسب کنید، باید به قوانین و فرهنگ مردم آن کشور هم مسلط باشید. پس با خیال راحت و بدون نگرانی از قوانین دستوپاگیر، چمدان سفرتان را ببینید و اگر دنبال یک همسفر خوب میگردید، ما در گروه بامبو اکوتور منتظر شما هستیم.