راهنمای سفر, مقالات

نپال کجاست | اطلاعات جامع سفر به نپال

کشور نپال

اگر از شما بپرسند: «نپال کجاست؟»، چه کلماتی برای توصیف این کشور در ذهنتان نقش می‌بندد؟ تعریف ما از نپال این است: «مقصدی اسرارآمیز برای علاقه‌مندان به ارتفاعات بی‌نظیر و ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز». این کشور در دامنه‌های هیمالیا قرار گرفته است و عظمت کوهستان‌ها و طبیعت منحصربه‌فرد آن، هر سال گردشگران بسیاری را در قالب تور نپال، از نقاط مختلف جهان به این کشور جذب می‌کند. 

اما دقیقا نپال کجاست؟ در سفر به نپال چه شگفتی‌هایی انتظار ما را می‌کشد؟ نپال در نقشه جهان کجا قرار گرفته؟ مردم نپال چه ویژگی‌هایی دارند؟ چه نکاتی درباره عجایب نپال وجود دارد که پیش از سفر به نپال باید درباره آن‌ها بدانیم؟ 

در این مطلب قرار است به این سوالات پاسخ دهیم.

فهرست

نپال کجاست؟

شور نپال با وسعتی حدود ۱۴۳ هزار و ۱۸۱ کیلومتر مربع، کشوری کوهستانی است که رشته کوه هیمالیا، بخش وسیعی از آن را تشکیل می‌دهد. بلندترین قله جهان، اورست، نیز در این کشور قرار دارد.

نپال بین دو کشور هند و چین قرار دارد؛ بنابراین، در پاسخ به این سوال که نپال در کدام قاره است، باید بگوییم که نپال در جنوب آسیا قرار گرفته و از شمال به چین و از جنوب، غرب و شرق به هند می‌رسد. این کشور، به‌دلیل قرار گرفتن میان این دو کشور، هم از نظر نژادی و هم از نظر فرهنگی تا حد بسیاری ترکیبی از هند و چین است.

پایتخت نپال کجاست؟

شهر «کاتماندو»، با بیش از یک میلیون نفر جمعیت، پایتخت نپال است.

تاریخ و سیاست نپال

نظام سیاسی این کشور عمدتا پادشاهی بوده است؛ اما پس از یک دوره پر آشوب، در نهایت در سال ۲۰۰۹ میلادی طبق مصوبه مجلس، حکومت پادشاهی از بین رفت و جمهوری دموکراتیک چند حزبی در این کشور برقرار شد. اما داستان این دوره پر آشوب چه بود؟

تا قبل از سال‌های ۱۷۶۰ میلادی، کشور نپال از حدود ۲۰ قلمرو پادشاهی تشکیل شده بود. در سال ۱۷۶۸ میلادی، یکی از این پادشاهانی که قلمرو گورخاها را در دست داشت، با زیرکی و اتکا به جنگجویان گورخا که در مهارت‌های جنگیدن بسیار ورزیده بودند، توانست بر همه پادشاهان دیگر غلبه و یک کشور متحد ایجاد کند. از سال ۱۸۴۶ تا سال ۱۹۵۰ میلادی، خاندانی به اسم خاندان رانا بر این کشور حکومت می‌کردند که بسیار مستبد و دیکتاتور بودند، اما شورش‌ها و اعتراضات مردمی متعدد، این نظام را ساقط کرد و به‌مدت کوتاهی دموکراسی در این کشور حاکم شد.

این کشور، حدود ۲۰ سال درگیر جنگ‌های داخلی برای برقراری دموکراسی بود. در این دوره، کمونیست‌ها و مائوئیست نیز آشوب‌هایی را در این کشور رقم زدند و ائتلافی را علیه حکومت مرکزی تشکیل دادند. این جنگ موجب کشته شدن حدود ۱۳ هزار نفر در نپال شد!

در نهایت، در سال ۱۹۷۱ میلادی، «بیکران شاه» پادشاه کشور نپال شد و محبوبیت بسیاری بین مردم به دست آورد. اما در سال ۲۰۰۱ میلادی ولیعهد پادشاه، سر میز صبحانه، پادشاه و همه ۱۱ نفر اعضای خانواده سلطنتی را به قتل رساند و در نهایت خودکشی کرد.

پس از بیکران شاه، برادرش جانشین وی شد، اما او توانایی‌ و محبوبیت پادشاه قبلی را نداشت. او از ترس از دست دادن قدرت در کشور حکومت نظامی اعلام و همه احزاب را دشمن استقلال کشور معرفی کرد. با شورش‌های گسترده‌ای که انجام شد، در نهایت در سال ۲۰۰۶ میلادی، پادشاه از سمت خود کناره‌گیری کرد و حکومت را به دست احزاب سپرد.

در سال ۲۰۰۸ میلادی نیز مجلس نپال رسما حکومت پادشاهی را بعد از ۲۴۰ سال مختومه اعلام کرد و به پادشاه ۱۵ روز فرصت داد تا قصر را ترک کند. نظام سیاسی این کشور در حال حاضر جمهوری است؛ اما مردم به احزاب رای می‌دهند و سپس حزب برگزیده، رئیس جمهور را انتخاب می‌کند.

مردم نپال

شاید اولین چیزی که در نپال توجه شما را به خود جلب کند، مردم خونگرم این کشور باشد. مردم نپال در نهایت فقر، بسیار دست‌و‌دل‌باز هستند و ارتباط گرم با گردشگران، بخشی از فرهنگ آن‌ها شده است. در این کشور گروه‌های قومی و دینی مختلفی همچون بودایی، هندو و مسلمان در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند که هر کدام آداب و رسوم خاص خودشان را دارند. در برخی موارد، ممکن است محله به محله، مناسک دینی مردم نپال با هم فرق داشته باشد، اما با وجود این تفاوت‌ها، آن‌ها کاملا به یکدیگر احترام می‌گذارند.

جمعیت نپال تا سال ۲۰۲۱ میلادی، بیش از ۳۰ میلیون نفر برآورد شده است. بیش از ۸۰ درصد از مردم نپال را پیروان آیین هندو تشکیل می‌دهند و بقیه جمعیت نپال، از بوداییان، مسیحیان و مسلمانان تشکیل شده است.

مردم نپال

زبان نپالی

زبان اصلی و رسمی این کشور زبان نپالی است. به‌طور کلی، زبان مردم نپال ریشه در  گروه‌های زبانی هندوآریایی، تبتی-برمه‌ای و بسیاری از زبان‌های بومی دارد.

آب و هوای نپال

آب‌وهوای نپال در نواحی مرتفع، معتدل و در نواحی بسیار مرتفع، سرد است. مثلا در بخش‌هایی از نپال که ارتفاع به بیش از ۱۶ هزار پا می‌رسد، دما همیشه زیر صفر و زمین، پوشیده از برف و یخ است. حالا در چنین شرایطی این سوال ایجاد می‌شود که پس بهترین زمان برای سفر به نپال چه فصل یا فصولی است؟ بهترین فصل برای سفر به نپال، بهار و پاییز است. خوب است این نکته را هم بدانید که فصل تابستان، به‌دلیل بارندگی‌های موسمی و فصل زمستان، به‌دلیل سرمای شدید، به‌هیچ عنوان مناسب سفر به این کشور نیست.

دریاچه فیوا پخارا

اقتصاد نپال

به‌طور کلی، کشور نپال اقتصاد پر رونقی ندارد؛ اما به هر روی اقتصاد نپال وابسته به بخش تولیدات است. صادرات محصولاتی چون فرش، پوشاک، کالاهای چرمی‎ و کنفی و همچنین، حبوبات از نپال به سایر کشورها ارزش اقتصادی بسیاری برای این کشور دارد. در عین حال، کشور نپال واردکننده برخی محصولات نیز محسوب می‌شود. محصولات وارداتی به نپال بیشتر شامل طلا، ماشین‌آلات و تجهیزات است. محصولات نفتی این کشور نیز از کشورهای چین و هند وارد کشور می‎شود. 

عجایب نپال

نپال مقصدی برای ماجراجویان است؛ اگر به‌دنبال تجربه‌های متفاوتی در سفر خود هستید، عجایب نپال شما را شگفت‌زده خواهد کرد. بیایید در ادامه با برخی از عجایب نپال آشنا شویم.

اینجا، الهه زنده‌ پرستش می‌شود

مردم منطقه نِواری (Newari) در دره‌ کاتماندو و دیگر بخش‌های نپال، بر اساس افسانه‌ای قدیمی باور دارند که الهه‌ تالِجو (Taleju) در کالبد دختری نابالغ به نام کوماری (Kumari) یا الهه‌ زنده قرار دارد. کوماری‌ها، اغلب براساس ویژگی‌های بدنی و مزاجی و از میان خانواده‌های کشیش‌ها و زاهدان انتخاب می‌شوند. کوماری‌ها پس از انتخاب‌شدن، 

اجازه ندارند جز با خانواده و راهبان، با شخص دیگری هم‌کلام شوند. یک کوماری باید یاد بگیرد هنگامی که مردم به دیدارش می‌آیند، هیچ‌گونه احساسی از خود بروز ندهند و اگر برای مراسم خاصی، از معبد خارج می‌شود، نباید پاهایش را روی زمین بگذارد و باید روی کجاوه حمل شود!

آن‌ها اغلب برای شرکت در مراسم خاص نظیر فستیوال راتو ماچندِرانات (Rato Machhendranath) و همچنین تقدیس مردم، از خانه بیرون می‌آیند. دختران در سن ۳ سالگی به‌عنوان کوماری انتخاب می‌شوند و وظیفه‌ آن‌ها با شروع دوران قاعدگی در سنین ۱۲ تا ۱۴ سالگی به پایان می‌رسد.

۸۸۰۰ متر اختلاف ارتفاع!

شاید اولین چیزی که با شنیدن اسم نپال به ذهن‌ها خطور می‌کند، کوهستان‌ها و ارتفاعات نپال، است. اما جالب است بدانید که در نپال اختلاف ارتفاع بلندترین و پست‌ترین منطقه ۸ هزار و ۸۰۰ متر است؛ در واقع شما در نپال می‌توانید از پست‌ترین نقطه در ارتفاع ۸۶ متری (نزدیک مرز هند در جنوب نپال) تا بلندترین نقطه (قله اورست) در ارتفاع ۸ هزار و ۸۶۸ متری دیدن کنید.

نمایش جمجمه یک مرد برفی

یکی از معروفترین افسانه های نپالی که در دنیا شنیده شده افسانه ی یتی است . در شهر کومجونگ (Khumjung) در منطقه‌ کومبو (Khumbu)، معبد تبتی زیبایی قرار دارد که در آن از یک جمجمه یتی (Yeti) یا همان مرد برفی واقعی درون محفظه‌ای شیشه‌ای نگهداری می‌شود. کومجونگ در پایین مسیر صعود به کوه اورست قرار دارد.

اینجا، سگ‌ها مقدس‌اند!

سگ‌ها در نپال دارای یک روز مخصوص برای خود هستند. در نپال، فستیوالی با عنوان تیهار (Tihar) در ماه اکتبر یا نوامبر میلادی برگزار می‌شود. در روز دوم این مراسم که کوکور تیهار (Kukur Tihar) نام دارد، ارتباط میان سگ‌ها و انسان‌ها گرامی داشته می‌شود. در این روز، سگ‌ها را با حلقه‌های گل جعفری و نصب یک نشان قرمز رنگ بر روی پیشانی‌شان، تزئین می‌کنند.  

پناهگاهی برای پایان دنیا

منطقه‌ دورافتاده‌ دولپو علیا (Upper Dolpo) در غرب نپال، از سوی پیروان تبتی مذهب بودا، به‌عنوان پناهگاهی امن هنگام فرارسیدن پایان دنیا شناخته می‌شود. برخی معتقدند که اینجا شبیه بهشت است و احتمالا چون رسیدن به آن، به تحمل سختی‌های فراوان نیاز دارد، مردم آن را بهترین مکان برای پناه گرفتن و انتظار برای نابودی کل دنیا می‌شناسند.

قدیمی‌ترین فسیل نهنگ در دنیا

دره‌ کالی گانداکی (Kali Gandaki) و تپه‌ها و صخره‌های اطراف آن در نپال، جایی برای کشف قدیمی‌ترین فسیل‌ها است. از جمله‌ این موارد می‌توان به قدیمی‌ترین فسیل نهنگ در دنیا اشاره کرد. برخی شواهد محکم زمین‌شناسی نشان می‌دهند که هیمالیا زمانی در گذشته، کف یک اقیانوس بوده است.

طبیعت نپال

نپال سرزمینی زیبا با طبیعتی بکر، دریاچه‌های فوق‌العاده و یخچال‌های طبیعی، بهشت کوهنوردان و عاشقان طبیعت است. وجود پارک‌های ملی با گونه‌های مختلف حیوانات نیز از جاذبه‌های طبیعت نپال است؛ پارک‌هایی که با وجود حیواناتی نظیر ببر، فیل، کرگدن و حتی خرس قطبی، نپال را به یکی از بهترین مقاصد برای دیدن حیات وحش آسیا تبدیل کرده است. 

شاید برای‌تان جالب باشد که در سال‌های نه چندان دور، مردم نپال همانند قبایل بدوی با حیات وحش برخورد می‌کردند؛ اما اکنون با توجه به فرهنگ‌سازی‌ها و ایجاد پارک‌های ملی، امکان بازدید از گونه‌های بی‌نظیری از حیات وحش وجود دارد.

همچنین طبیعت نپال از نظر وجود گونه‌های مختلف پرندگان نیز بسیار غنی است؛ به‌طوری که ۱۰ درصد از پرندگان جهان را در خود جای داده و مقصد مناسبی نیز برای تورهای پرنده‌نگری و علاقه‌مندان به این رشته است. درباره جاذبه‌های طبیعی نپال در مطلب «جاهای دیدنی نپال» بیشتر بخوانید.

سافاری در چیتوان نپال

کوه‌ های نپال

همان‌طور که اشاره شد، نپال را به کوهستان‌های بی‌نظیرش می‌شناسد و نام کوه اورست، بیش از دیگر کوه‌ های نپال به گوش همه ما آشناست. کوه اورست بلندترین کوه کره زمین و یکی از عجایب نپال است. این قله که به نام‌های نپالی ساگارماتا و نام تبتی کومولانگما شناخته می‌شود و به‌عنوان بام جهان نیز شهرت دارد. 

کوه اورست در جنوب آسیا و در مرز تبت و نپال و در بلندترین نقطه رشته‌کوه‌های هیمالیا قرار گرفته است. ارتفاع قله اورست حدود ۸ هزار و ۸۵۰ متر تخمین زده شده است.

اما به جز اورست، برخی دیگر از بلندترین قله‌های دنیا نیز در کشور نپال قرار دارد. خبر خوب برای علاقه‌مندان به کوهنوردی اینکه نپال دارای بهترین مسیرها برای کوهنوردی نیز هست. به همین خاطر است که هر سال کوهنوردان بسیاری برای صعود به قله‌های مرتفع آن از جمله اورست، مراپیک (Mera Peak)، آیلندپیک (Island Peak) و... به نپال سفر می‌کنند. همچنین، از دیگر کوه های نپال می‌توان به کانگچنجونگا (Kangchenjunga)، لهوتسه (Lhotse)، ماکالو (Makalu) و چو ایو (Cho Oyu) اشاره کرد. 

طلوع آفتاب سارانکوت

ویزای نپال

اما پیش از سفر به نپال، به ویزا نپال نیاز دارید. برای دریافت ویزای این کشور، می‌توانید به وب‌سایت کنسولگری نپال در ایران به آدرس www.Nepaliran.com مراجعه کنید. پس ورود به بخش ویزا در این وب‌سایت، ابتدا باید فرم درخواست را دانلود و سپس تکمیل کنید و با ارسال آن به ایمیل کنسولگری، درخواست ویزای خود را ارائه دهید. پس از دريافت پاسخ از کنسولگری، با همراه داشتن اصل گذرنامه، فرم تکمیل‌‌شده، کپی صفحات دوم و سوم گذرنامه و ۲ قطعه عكس، در زمان تعیین‌شده به کنسولگری مراجعه کنید.

همینطور شما میتوانید بصورت فرودگاهی ویزای نپال را در بدو ورودتان به این کشور دریافت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید